Toro Rosso plánuje v roce 2017 přejmenovat své motory

Toro Rosso plánuje v roce 2017 přejmenovat své motory

Italský tým Toro Rosso plánuje v sezóně 2017 přejmenovat své motory od Renaultu a vzít si tak příklad od svého „staršího bratra“ – Red Bullu.

Toro Rosso je prý v kontaktu s nejmenovaným sponzorem a diskutují o možnosti přejmenovat své motory Renault, které nahradí v monopostech týmu agregáty Ferrari, v nadcházející sezoně právě podle něj. Týmu by to tak dodalo potřebné finance na vývoj svého auta během sezóny.

Dohoda by byla podobná jako dohoda Red Bullu s firmou TAG-Heuer, jejíž jméno v loňském roce označovalo motory Red Bullu, což bylo důsledkem neshod mezi rakouským týmem a Renaultem ještě v roce 2015.

Máme šanci najít nového titulního sponzora, po kterém bychom pojmenovali naše motory v roce 2017 podobně, jako to udělal Red Bull s firmou TAG-Heuer v loňském roce,“ řekl pro italské noviny Gazzetta dello Sport šéf Toro Rosso, Franz Tost.

Jsme s tímto sponzorem v blízkém kontaktu a komunikujeme o možnostech.

Zároveň Tost dodal, že nový monopost italské Scuderie bude představen těsně před začátkem předsezónních testů během filmového dne a potvrdil tak, že tým využije přes zimu veškerý dostupný čas na vývoj nového vozu.

„Prošli jsme všemi crash testy a nový monopost bude součástí filmového dne, který se uskuteční těsně před prvním dnem předsezónních testů,“ potvrdil Tost.

 

Sdílejte na:
Zavřít