V očích Sainze by už měl mít Alonso pět nebo šest titulů

V očích Sainze by už měl mít Alonso pět nebo šest titulů

Podle Calrose Sainze počet titulů Fernanda Alonsa vůbec nevypovídá o jeho talentu. Dvojnásobný mistr světa by už měl mít na kontě o tři až čtyři triumfy více než má. Všechno záleží na voze a správném načasování.

Alonso slavil mistrovský titul v letech 2005 a 2006, když reprezentoval tovární stáj Renault. Po přestupu k Ferrari měl k triumfu několikrát velmi blízko. Bylo to v letech 2010, 2012 a 2013, při čemž v roce 2010 mu titul protekl mezi prsty o čtyři body, v sezóně 2012 o jedenáct bodů. A o rok později to už tak bolavé nebylo, protože tam na prvního Sebastiana Vettela ztrácel bodů 55.

Pro Sainze je Alonso hrdinou a idolem. Přiznal, že jeho jezdecký styl má pilně nastudovaný, protože ho sleduje již od dětství, a pokud by měl pětatřicetiletý rodák z Ovieda k dispozici lepší techniku, tak by to podle Sainze nezůstalo jen u dvou titulů.

„Je to, jakoby vyhrál pět nebo šest titulů. To, co tehdy dokázal s Ferrari, a to, co dělá teď s McLarenem, by spoustu lidí nezvládlo. Je to vynikající,“ vypichuje kvality svého idola a krajana dvaadvacetiletý Madridský rodák a tvrdí, že počet titulů v podstatě nic neznamená: „Počet titulů, to je jen číslo. Pokud byste se zeptali kohokoli v paddocku, všichni by souhlasili s tím, že je jedním z nejlepších v historii.“

„Zisk mistrovského titulu závisí na voze a na tom, jestli jste ve správný čas na správném místě. To, co tvoří vaši kariéru a respekt, jako to bylo u Senny, je váš každoroční výkon,“ zkonstatoval Sainz.

Důvodem, proč letos tito dva Španělé spolu svedli několik soubojů, je, že jak Toro Rosso tak i McLaren se nacházejí ve středu pole a dost často startovali poblíž sebe.

„Bojujeme, protože výkony našich vozů jsou podobné a často startujeme z podobných pozic. Měli jsme několik krásných soubojů, ale v šampionátu je už daleko za mnou, takže tam už nebojujeme,“ zhodnotil Alonso, podle kterého je náhoda, že se spolu mohli utkat dva španělští piloti a chválí pokrok, který McLaren udělal: „Díky posledním vylepšením McLarenu a s naší novou specifikací motoru Hondy jsme získali výhodu. Jsme v Poháru konstruktérů téměř dvacet bodů před nimi a stejně tak v šampionátu jezdců.“

„Doufám, že se na tomto stavu v Abu Dhabi už nic nezmění a tenhle duel vyhrajeme,“ dodal Alonso, kterému před velkým finále na okruhu Yas Marina patří desáté místo s náskokem sedmi mistrovských bodů na dvanáctého Sainze.

Sdílejte na:
Zavřít