Magnussen míří do Haasu, Palmer zůstává s Renaultem

Magnussen míří do Haasu, Palmer zůstává s Renaultem

Další dvě volná místa jsou zapečetěná. Renault potvrdil Jolyona Palmera a Kevin Magnussen bude od příštího roku oblékat overal Haasu.

V odpoledních hodinách dva týmy oznámily své jezdecké složení pro nacházející rok, tudíž se opět zúžily možnosti pro Estebana Ocona a Pascala Wehrleina.

Jedním z nich byl Renault, který přišel s celkem překvapivým rozhodnutím, a to, že si ponechají Jolyona Palmera po boku nově příchozího Nica Hülkenberga. Přeci jen Magnussen letos předvádí přesvědčivější výkony než Brit. Z celkových osmi bodů, které si zatím Renault získal, patří sedm Magnussenovi. Ale i přes tento fakt nebylo podle šéfa stáje Frederica Vasseura rozhodování o doplnění jezdecké sestavy obtížné.

„Nebylo to těžké. Je to klíčová volba pro tým a projekt,“ uvedl Vasseur pro Motorsport.com.

„S Nicem jsme udělali dobrý krok, ale potřebujeme silný line-up, protože se chceme zlepšovat. Musíme mít dobrý vývoj týmu. Pokud se podíváte na týmy v přední části roštu, tak mají dva silné jezdce, kteří se navzájem tlačí dopředu. Potřebujeme vytvořit takovouto atmosféru,“ vysvětlil Vasseur, podle kterého je druhý jezdec stěžejní: „Druhý jezdec je klíčový. Naším cílem není mít jen jednoho dobrého pilota.“

Tento verdikt byl ale také rozsudkem pro týmového parťáka Palmera Kevina Magnussena. I přes to nebude mladý Dán příští rok v soupisce chybět. Magnussena si totiž k sobě přetáhl letošní nováček na startovním roštu, americký tým Haas.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Roskilde potvrdil, že vymění outfit Renaultu právě za ten americký, čímž se stane novým týmovým kolegou Romaina Grosjeana.

Jezdecké složení týmů pro rok 2017

Tým Jezdec Jezdec
Mercedes Lewis Hamilton Nico Rosberg
Red Bull Max Verstappen Daniel Ricciardo
Ferrari Kimi Räikkönen Sebastian Vettel
Force India Sergio Pérez Esteban Ocon/Pascal Wehrlein
Williams Valtteri Bottas Lance Stroll
Renault Nico Hülkenberg Jolyon Palmer
Sauber Marcus Ericsson Felipe Nasr
Toro Rosso Carlos Sainz Daniil Kvyat
McLaren Fernando Alonso Stoffel Vandoorne
Manor ??? ???
Haas Romain Grosjean Kevin Magnussen

 

Sdílejte na:
Zavřít