Pérez: Z domácího závodu jsem chtěl vytěžit více

Pérez: Z domácího závodu jsem chtěl vytěžit více

Sergio Pérez zůstal celý závod zaseknutý za Felipem Massou a nakonec v domácím závodě vybojoval alespoň jeden mistrovský bodík za desáté místo. Od Velké ceny Mexika si však sliboval více.

Sergio Pérez odstartoval do závodu na domácí půdě z dvanáctého místa, krátce po startu se posunul do první desítky, avšak zde zůstal až do samotného konce zaseknutý za Felipem Massou. Mexičan tak získal jeden mistrovský bod, věří však, že závod mohl dokončit mnohem výše.

„Opravdu jsem chtěl z domácího závodu vytěžit víc a vybojovat lepší výsledek. Ale nešlo to. Během celého závodu jsem nebyl schopný se situací nic udělat. Tlačil jsem na pilu, snažil se, ale nic z toho nepomohlo,“ uvedl frustrovaný mexický závodník, pro kterého to byl už druhý závod před domácím publikem v kariéře.

„Na rovinkách byli opravdu rychlí. Věděli jsme, že pokud je tu nějaký tým, se kterým v závodě určitě nechceme bojovat, pak je to Williams. Bohužel to dopadlo takto a bojovali jsme s oběma jejich vozy. Výsledek závodu je pro mě zklamáním, chtěl jsem pro fanoušky i celý tým vybojovat něco více. Ale musím říct, že do každého kola jsem dal 100 %.“

Pokud jde o strategii, Sergio Pérez se domnívá, že jeho tým podcenil životnost tvrdé směsi pneumatik. „Zpětně si myslím, že v rámci strategie jsme se mohli pokusit o něco jiného. Podcenili jsme životnost nejtvrdší sady pneumatik, která nakonec vydržela mnohem více, než se předpokládalo,“ dodal.

Sdílejte na:
Zavřít