Uvidíme Magnussena příští rok v Haasu?

Uvidíme Magnussena příští rok  v Haasu?

Haas projevil zájem o Kevina Magnussena, dokonce dostal i nabídku. Nahradí tedy Gutiérreze, který nepodává přesvědčující výkony?

Dán získal pro svůj stávající tým, který se letos vrátil na scénu jakožto tovární tým francouzské automobilky, sedm bodů. Forma Renaultu se závod od závodu zlepšuje. Jenže jak Magnussenovi, tak i Jolyonu Palmerovi hrozí, že dostanou padáka. Minimálně jeden z nich určitě nebude příští rok pro tým závodit, to je jisté.  

Na druhé straně stojí nováček, americký tým Haas, který má pochybnosti o Estebanu Gutiérrezovi a přemýšlí o jeho nahrazení. Mexičan na své první body stále čeká, zatímco Romain Grosjean jich získal už 29. Proto není divu, že jsou Američané na vážkách.

A jak to spolu všechno souvisí? Horkým kandidátem právě na Mexičanovo místo je totiž Magnussen, který podle informací Motorsport.com obdržel nabídku na uzavření dvouletého kontraktu.

Čtyřiadvacetiletý mladík byl s Haasem spojován už pro letošní sezónu poté, co se vloni setkal v Monze s majitelem stáje Genem Haasem a jeho šéfem Güntherem Steinerem, to nakonec ale nevyšlo, protože Magnussenovo místo získal Grosjean.

Haas je, dá se říci, takovou juniorkou Ferrari a to na americkou stáj tlačí, aby si Mexičana ponechali. Ten sice s týmem stále jedná, ale dveře má otevřené a může se poohlížet také po jiném angažmá. Magnussen mimo jiné dostal nabídku na setrvání u stáje z Enstone. Ačkoliv opce vypršela před několika týdny, tak zůstává nadále kandidátem i na druhou sedačku po boku Nica Hülekenberga.

Menší nápovědu bychom měli dostat během dvou týdnů, kdy by měl informovat o svém dalším působení Gutiérrez. 

Sdílejte na:
Zavřít