Kvyat penalizaci nechápe a chce se sejít s Whitingem, Pérez prý porušil nové pravidlo

Kvyat penalizaci nechápe a chce se sejít s Whitingem, Pérez prý porušil nové pravidlo

Ruský závodník obdržel během závodu v Austinu penalizaci, jejíž udělení mu není zcela zřejmé. Daniil Kvyat kvůli tomu dokonce plánuje schůzku s vedením FIA v čele s Charliem Whitingem.

V úvodním kole závodu došlo ke kontaktu mezi Daniilem Kvyatem a Sergiem Pérezem. Za tento incident byl ruský závodník potrestán časovou penalizací deseti sekund. To se mu ovšem nelíbilo, Kvyat totiž tvrdí, že Pérez krátce před nehodou porušil pravidlo, které bylo schváleno jen pár hodin před startem.

„Myslím, že to pro mě byl velmi dobrý začátek závodu. V osmé zatáčce jsem se dostal do souboje s Pérezem. Po změnách v pravidlech by vůz před vámi neměl měnit směr v brzdné zóně a bránit tak svou pozici, ale on se napříč závodní dráhou posunul o dobrých deset metrů, podle mě tím nové pravidlo porušil,“ hájil se jezdec Toro Rosso.

„V troskách byl můj i jeho závod. Podle mého názoru jsem byl penalizován neprávem, protože pravidla tu porušil druhý závodník,“ uvedl dále Kvyat, který se na toto téma chce pobavit i s vedením závodu. „Ano, sejdu se s Charliem Whitingem a budu žádat vysvětlení, protože toto nové pravidlo asi dostatečně nechápu. Věřím, že dokáže změnit můj úhel pohledu. On vždy přijde s dobrým vysvětlením.“

Ruský závodník se dále nechal slyšet, že by trest za své počínání přijal, kdyby během víkendu nebylo potvrzeno nové pravidlo. „Z jeho strany to vypadalo jako velmi agresivní bránící manévr, ale měl na to právo. Ale vzhledem ke změnám, které se odehrály během víkendu, mi to přijde jako přehnaně přísný trest,“ dodal.

Sdílejte na:
Zavřít