Rosberg: Vettel mi zavolal, aby se omluvil

Rosberg: Vettel mi zavolal, aby se omluvil

Na samotném startu Velké ceny Malajsie došlo ke kontaktu mezi Nicem Rosbergem a Sebastianem Vettelem, což oběma závodníkům značně znepříjemnilo další působení v závodě.

Německý závodník pak po incidentu řekl, že se jednalo o běžný závodní incident a nepřímo z nehody obvinil Maxe Verstappena. Poté si však pustil záznam z celé kolize a změnil názor. „Sebastian mi hned po závodě volal,“ uvedl Rosberg v jednom ze svých videí pro fanoušky na sociálních sítích.

Pilot Mercedesu se obával, že touto kolizí pro něj závod skončil. Ale nevzdal se a bojoval dál, po odstoupení stájového kolegy Lewise Hamiltona z toho nakonec bylo pěkné třetí místo. „Start se nám povedlo. Byl jsem na vnější straně a najednou ucítil obrovskou ránu do zadní části vozu,“ popisoval Němec. „Rychle jsem se otočil a byl překvapený, že vůz nebyl příliš poškozený. Samozřejmě bylo znát, co utrpěl, ale nechal se řídit a dalo se s ním dál bojovat na závodní dráze.“

„Pak mě už čekala jen nekonečná řada soubojů. Bylo to skvělé, dostávat se přes soupeře ze všech možných stran. V závěru jsem bojoval s Kimim Räikkönenem a uznávám, že jsem byl poněkud agresivní. Trest za tento incident jsem přijal,“ řekl dále jezdec Mercedesu, který především díky odstoupení Hamiltona navýšil svůj náskok v čele šampionátu na 23 mistrovských bodů.

Sdílejte na:
Zavřít