Haas dostal pokutu 5 tisíc eur za nesprávně upevněné kolo

Haas dostal pokutu 5 tisíc eur za nesprávně upevněné kolo

Americká stáj bude muset uhradit pokutu pět tisíc eur za nesprávně upevněné kolo na voze Estebana Gutiérreze, které mu pak v plné rychlosti uletělo.

Po odstoupení Lewise Hamiltona byl vyhlášen virtuální safety car a toho se tým Haas s Estebanem Gutiérrezem rozhodli využít. Mexický pilot zajel do boxů na výměnu pneumatik. Jenže levou přední mechanik špatně upevnil a hned v dalším kolo došlo k jejímu uvolnění. 

Samotný jezdec vyvázl bez trestu, Haas však musí zaplatit pokutu pět tisíc eur. Sportovní komisaři celou situaci prošetřili a zjistili, že mexický jezdec o potencionálním nebezpečí na svém voze nevěděl.

„Kolo bylo špatně upevněno a už v první zatáčce došlo k jeho uvolnění, zůstalo však připevněné k vozu a jezdec s ním pokračoval, aniž by o nebezpečí věděl. Nakonec došlo k defektu, kvůli kterému musel závodník odstoupit,“ uvádí oficiální zpráva ředitelství závodu.

„Nicméně došlo k nebezpečnému uvolnění kola na závodní dráze, což je všeobecné bráno jako závažný prohřešek. Komisaři došli k závěru, že k tomu došlo na základě nebezpečného vypuštění vozidla z boxového stání,“ vysvětluje pokutu pro americký tým vedení závodu.

Sdílejte na:
Zavřít