Pirelli tento týden odjelo s pneumatikami pro rok 2017 už tři tisíce kilometrů!

Pirelli tento týden odjelo s pneumatikami pro rok 2017 už tři tisíce kilometrů!

Během tohoto týdne společnost Pirelli společně s týmy Ferrari a Mercedes testovalo nové širší pneumatiky pro rok 2017. Celkově bylo na novém obutí pro vozy Formule 1 odjeto tento týden tři tisíce kilometrů.

V úterý a ve středu testovalo italské Ferrari na okruhu Circuit de Catalunya ve Španělsku, kde nejprve Kimi Räikkönen odjel 111 kol (516,7 kilometrů), Sebastian Vettel následně 156 kol (726,1 km). Společně se stáji z Maranella testoval nové gumy také Mercedes, který pro své testovací jízdy využil okruhu Paul Ricard. Pascal Wehrlein usedl do vozu během všech tří dnů a dohromady odjezdil dalších 1 676 kilometrů.

Pirelli tak může sbírat data z tří tisíc kilometrů, které nové pneumatiky za poslední týden absolvovaly. Dohromady se počet odjetých kilometrů na nových gumách blíží k hranici pěti tisíc. Testovací program Pirelli bude pokračovat 21.-22. září, kdy bude italská společnost opět testovat s Mercedesem na okruhu Paul Ricard. Tentokrát přijdou na řadu pneumatiky do mokrých podmínek.

Pro testování pneumatik na rok 2017 využívají týmy vozy loňské specifikace. V následujících měsících se bude pilně testovat i nadále, Pirelli na testech úzce spolupracuje pouze s týmy Ferrari, Mercedes a Red Bull. Data získaní během testovacích jízd budou následně poskytnuta všem stájím.

Sdílejte na:
Zavřít