Konec Buttona je ztráta pro F1, mohl jezdit za nás, mrzí Williamsovou

Konec Buttona je ztráta pro F1, mohl jezdit za nás, mrzí Williamsovou

Jenson Button oznámil před VC Itálie přerušení své závodní kariéry a v příštím roce se bude v McLarenu věnovat převážně nesportovním aktivitám. Je sice možné, že se mistr světa z roku 2009 vrátí do Formule 1 v roce 2018, ale obecně je jeho rozhodnutí spíše považováno za ukončení závodní kariéry. Podle Claire Williamsové přitom nejde o vynucený odchod a Button mohl pokračovat v jejím týmu.

Zájem o služby jednoho z nejzkušenějších pilotů projevil Williams v této sezóně již několikrát, ale k dohodě nakonec nikdy nedošlo. Poté co svůj odchod do důchodu oznámil Felipe Massa se přitom tato možnost jevila jako poměrně pravděpodobná. Jenson Button se však rozhodl, že je v McLarenu natolik spokojený, že upřednostní prodloužení spolupráce se  svým týmem před možností závodit v roce 2017 v barvách jiného týmu.

Jenson Button tak v příštím roce bude zastávat roli ambasadora Mclarenu a vedle sponzorských akcí bude týmu pomáhat také s vývojem vozu a možná se objeví také v některém z pátečních tréninků. Stranou Button určitě nenechá také jiná sportovní odvětví jako například triatlon, kterému se věnoval i jako aktivní pilot F1.

Podle Claire Williamsové by si však Button zasloužil víc: „Všichni ví, že jsme se o služby Jensona zajímali a byli bychom hloupí, kdyby ne. Je to velmi talentovaný jezdec a pro náš tým by byl velkým plusem. Sobotní oznámení je pro náš sport další velká ztráta poté, co konec krátce před ním oznámil také Felipe (Massa).“

„Ztrácíme dva úžasné jezdce a legendy našeho sportu. Moc rád bych měla Jensona ve svém týmu, ale bohužel to nevyšlo. Přeji mu v jeho dalším životě jen to nejlepší. Mrzí mě to i proto, že mi Jenson mohl splnit cíl o přivedení britského jezdce do našeho britského týmu. Doufám, že se to jednou splní. Je to můj velký sen a myslím, že moji kolegové smýšlí podobně,“ mrzí Williamsovou.

Sdílejte na:
Zavřít