FIA prověří poškození kokpitu Kevina Magnussena

FIA prověří poškození kokpitu Kevina Magnussena

Kevin Magnussen vyvázl podle posledních zpráv z ošklivě vypadající nehody jen s drobnými oděrkami. Vzhledem k poškození jeho monopostu lze nepochybně hovořit o velkém štěstí. FIA je nejvíce znepokojena zohýbanými opěrkami hlavy a celou záležitost se chystá prošetřit.

Pilot Renaultu nezvládl výjezd ze zatáčky Eau Rouge, ztratil kontrolu nad vozem a před zatáčkou Raidillon narazil do bariéry z pneumatik, která se rozpadla a závod musel být přerušen. Kevin Magnussen pak z místa nehody kvůli bolavému kotníku odešel jen s podpěrou traťových maršálů. Lékařské vyšetření však žádné vážnější zranění neprokázalo. 

Velkým problémem však je selhání jedno z nejdůležitějších prvků chránících jezdcovo bezpečí – opěrek pro hlavu. Ty se při nárazu ve vysoké rychlosti ohnuly a vyletěly z auta. FIA to nemůže nechat bez povšimnutí a bude toto selhání prošetřovat, aby byla zajištěna bezpečnost jezdců.

Tato nehoda by mohla vést i k urychlení vývoje ochrany kokpitu. Tento projekt byl přitom letos odložen až na sezónu 2018 kvůli drobným nedostatkům Halo kokpitů, které se však stále jeví jako varianta ochrany kokpitu, po které F1 nejpravděpodobněji sáhne. Otázkou zůstává, kdy se tak stane. Začátek ročníku 2017 už je totiž velmi blízko a vedení Formule 1 již tento termín jednou odmítlo. Další možností by pak mohlo být zavedení ochrany po letní přestávce. Proti tomu však zase hovoří zásadní změna pravidel v průběhu sezóny.

Samotný Magnussen by měl být i přes drobná zranění schopný naskočit do VC Itálie, která se pojede již o příštím víkendu.

Sdílejte na:
Zavřít