Hamilton po startu z poslední řady dojel třetí. Stále tomu nemohu uvěřit, říká lídr šampionátu

Hamilton po startu z poslední řady dojel třetí. Stále tomu nemohu uvěřit, říká lídr šampionátu

Lewis Hamilton v důsledku výměny některých komponent svého vozu startoval do nedělního závodu v Belgii z poslední řady. Díky skvělému výkonu a souhře několika okolností nakonec vybojoval stupně vítězů, dojel totiž třetí.

Lewis Hamilton se okamžitě po startu závodu začal probíjet startovním polem kupředu a když Kevin Magnussen v desátém kole ošklivě havaroval a byla vyvěšena červená vlajka, britský pilot už byl na pátém místě. Krátce po restartu udělal krátký proces s Fernandem Alonsem i Nicem Hülkenbergem a nakonec se mohl radovat ze třetího místa.

„Opravdu nemohu uvěřit, co se nám tu dnes povedlo,“ radoval se po závodě na belgickém okruhu Spa Lewis Hamilton. „Skvělá věc na automobilových závodech je to, že od mých osmi let jsem ještě nezažil absolutně stejný závod. Vůz je nastavený jinak, jinak reaguje, na okruhu se něco děje nebo naopak ne… V předchozích závodech se mnoho incidentů neodehrálo, dnes jich však byla velká spousta,“ bilancuje lídr šampionátu, kterého však Nico Rosberg díky vítězství stáhl na devět bodů.

„Dnes to všechno bylo o správném přístupu. Nechtěli jsme být agresivní, ale ani příliš laxní. Nakonec jsme našli ten nejlepší možný balanc a získali nejlepší možné umístění, ve které jsme snad ani nedoufali. Našim hlavním cílem bylo vybojovat nějaké cenné body, takže na dnešní výsledek jsem maximálně hrdý.“

Lewis Hamilton si startem z poslední řady odpykal tresty za výměnu hned několika komponent. Pro britského závodníka to znamená, že by nyní měl být dostatek součástek pro celý zbytek letošního ročníku. „Myslím, že nyní máme více motorů než většina ostatních. Doufáme, že zbytek ročníku pro nás bude mít hladší průběh a uvidíme nějaké hodně zajímavé závody,“ dodal.

Sdílejte na:
Zavřít