Návrat F1 do Las Vegas? Nejprve podepsaná smlouva, potom plány a realizace

Návrat F1 do Las Vegas? Nejprve podepsaná smlouva, potom plány a realizace

Cirkus Formule 1 by se mohl do Las Vegas vrátit. Je v tom ale háček, protože k tomu, aby mohli architekti začít pracovat, je potřeba podepsaná smlouva.

Las Vegas už hřmění motorů jednou zažilo, a to přesně v letech 1981 a 1982. Pro jeho návrat jsou jak lidé pohybující se v paddocku s fanoušky, tak i sám velký boss Formule 1 Bernie Ecclestone. Jenže i přes tento fakt se zdá, že comeback Las Vegas do kalendáře je ještě běh na dlouhou trať.

„Závod v Las Vegas by byl super, smlouva už je připravená. Myslím si ale, že je asi problém v tom, že pořadatelé odložili pero,“ zavtipkoval v květnu Ecclestone.

Podle iniciátora celého projektu amerického podnikatele Farida Shidfara je všechno ohledně financí vyřešeno, jen chybí dořešit práva pro hostování Velké ceny.

Stavební inženýr Dr. Carsten Tilke prozradil v rozhovoru pro německý web Spox.com, že již mají nějaké představy o podobě okruhu v ulicích Las Vegas.

„Už jsme vymysleli zajímavý možný vzhled okruhu, který bychom samozřejmě rádi zrealizovali. Před působivou kulisou v Las Vegas by to byl určitě další špičkový závod v kalendáři F1. Problém je, jak si poradit s danými ulicemi a únikovými zónami. Za prvé jde o to, že musíme najít místo pro tábor jezdců a pro boxy. Pro to je ve městě stále málo možností a je tam také daná přesná velikost.“

Aby se všechno mohlo zrealizovat, tak se to musí pořádně naplánovat, ale s tím architekti ještě nezačali. Pro to, aby se mohli vůbec odpíchnout, totiž potřebují podepsaný kontrakt o hostování Velké ceny.

„Údajně probíhá jednání mezi Bernie Ecclestonem a lidmi z Las Vegas. My prostě musíme čekat do té doby, než bude smlouva podepsaná,“ vysvětlil syn velevýznamného architekta tratí královny motorismu Hermanna Tilkeho. „Uvidíme, co z toho vzejde. Samozřejmě by nás těšilo, kdyby se to celé uskutečnilo.“

Sdílejte na:
Zavřít