Imola chce pořádání Velké ceny Itálie vysoudit

Imola chce pořádání Velké ceny Itálie vysoudit

Začátkem týdne jsme se dozvěděli o jednání Bernieho Ecclestona se zástupci okruhu Imola, kteří se dohodli na pořádání velké ceny Formule 1. Na úkor toho má však z kalendáře královny motorismu zmizet legendární Monza.

Už od samotného vzniku Formule 1 pořádala Monza každou sezonu (kromě roku 1980) Velkou cenu Itálie. Monza má také plnou podporu Italského automobilového klubu, který má mít v celé věci poslední slovo. Právě souhlas tohoto klubu by Imola potřebovala k tomu, aby Velkou cenu Itálie mohla pořádat. Zástupci okruhu si věří a doufají, že závod na jejich trati se pojede už v příštím roce. Pro Monzu by to tak s největší pravděpodobností znamenalo definitivní konec.

Angelo Sticchi Damiani, prezident Italského automobilového klubu, není velkým zastáncem přesunu Velké ceny Itálie z Monzy na Imolu a to zástupce druhého zmíněného okruhu štve. Ti nyní chtějí učinit právní kroky. Zástupci Imoly se zlobí na klub, že jejich okruh aktuálně nedostává stejné podmínky jako Monza.

„Ve vlastním zájmu a po žádosti FOM jsme se rozhodli k podepsání dohody s vedením Formule 1. Stejný návrh ze strany okruhu Monza nebyl akceptovaný. Chceme, aby národní organizace přemýšleli a vyřešili následující situaci, nechceme totiž naši zemi dostat do situace, kdy by hrozilo, že o Velkou cenu Itálie přijdeme úplně,“ uvádí okruh v oficiálním stanovisku.

Na vyjádření zástupců Monzy si pravděpodobně budeme muset počkat až do Velké ceny Itálie, která se bude konat první víkend v září.

Sdílejte na:
Zavřít