Imola podepsala dohodu s Ecclestonem o pořádání velké ceny. Monza má však stále šanci

Imola podepsala dohodu s Ecclestonem o pořádání velké ceny. Monza má však stále šanci

Zástupci legendárního okruhu Imola se dohodly s Berniem Ecclestonem na pořádání závodu Formule 1. Problém je v tom, že trať stále nemá všechna potřebná povolení. Šance pro druhý slavný okruh v Itálii, Monzu, stále žije.

Již několik měsíců se nahlas hovoří o tom, že Monza počínaje příštím rokem zmizí z šampionátu Formule 1. Královna motorismu by v Itálii měla setrvat díky okruhu Imola, na kterém se zatím poslední velká cena jela v roce 2006 pod hlavičkou San Marina. Web Motorsport.com nyní informuje, že Bernie Ecclestone a zástupci Imoly se již dohodli na pořádání italského závodu.

„Obdrželi jsme od Bernieho návrh, který máme podepsaný zaslat zpátky. Chybí nám pouze jedno povolení od ACI (Italský automobilový klub), což je zcela politická záležitost. Věříme, že nám v tomto ohledu vyjdou vstříc. Opravdu rádi bychom Imolu viděli zpět v šampionátu Formule 1 a nyní jsme velmi blízko dohodě,“ uvedli zástupci tratě.

„Před několika lety jsme společnost restrukturalizovali a nyní jsme v opravdu silné pozici. Věříme, že u fanoušků budeme mít úspěch. Budujeme nové zázemí pro novináře, dokončujeme projekt, který Hermann Tilke v roce 2006 začal, aktuálně budujeme nové zdravotnické středisko. Děláme toho opravdu hodně,“ dodávají lidé z Imoly, kteří jsou o návratu Formule 1 na tento okruh skálopevně přesvědčeni.

Sdílejte na:
Zavřít