F3 na Norisringu: Lance Stroll a jinak dlouho nic

F3 na Norisringu: Lance Stroll a jinak dlouho nic

Kanaďan Lance Stroll musí být dominujícím předmětem snů nejednoho šéfa týmů Formule 1. Mladý, perfektně anglicky, francouzsky a italsky hovořící Kanaďan ma za zády nejen otce-miliardáře, minulý víkend na Norisringu znovu potvrdil, že mu nechybí ani výjimečný talent, se kterým se najisto dostane hodně daleko.

Evropský šampionát Formule 3 uzavíral v Nuernbergu první polovinu sezony a Stroll ve všech třech závodech víkendu náležitě „zametl“ s konkurencí.

Stroll letos jede svou druhou sezonu ve Formuli 3 za tým  Prema-Theodore, do Norimberka přijel jako lídr šampionátu a v neděli večer ho opustil jako naprostý dominátor, který měl svým rivalům navrch nejen co do rychlosti, ale i do zralosti a inteligence.

V prvním ze dvou sobotních závodů sice dlouho vedl novopečený „Junior BMW“, Joel Eriksson před Strollovým velkým soupeřem Calumem Illotem, pilot červené Prema-Dallary ovšem nenechal své soupeře ujet. Když se pak Illot pokusil o příliš optimistický manévr na brzdě a s Erikssonem se srazil, byl Stroll na místě a převzal vedení, které chladně proměnil ve vítězství.

Odpoledne, během druhého závodu, nalezl „formu, kterou dlouho hledal“ francouzský outsider Anthoine Hubert. Jezdec týmu Van Amersfoort bez chyby držel první místo od startu až do cíle. Stroll chytře poznal, že toho  dne bude výhodnější, sebrat důležité body za druhé místo  a doprovodil šťastného Huberta do cíle, aniž by se pokusil o hlouposti. Třetí dojel domácí Maximilian Guenther.

Svůj výborný víkend na „Reichsparteitagsgelaende“ korunoval vývojář (a brzy jistě i pilot) Franka Williamse druhým triumfem v neděli. Zatímco kolem něj opět létaly třísky (závod musel být po Piquetově nehodě přerušen), inkasoval Kanaďan před Hubertem s Camarou další plný počet bodů a není za normálních okolností v šampionátu k dostižení…

Šampionát Formule 3 po 15 z 30 závodů

1. Lance Stroll                  234 b.
2. Maximilian Günther      148 b.
3. Calum Ilott                    140 b.
4. George Russell             126 b.
5. Nick Cassidy                 111 b. 

Sdílejte na:
Zavřít