Red Bull Ring nemusí Red Bullu sednout, obává se Verstappen

Red Bull Ring nemusí Red Bullu sednout, obává se Verstappen

Max Verstappen míří do Rakouska po dvou dobrých výsledcích v řadě. Obává se ovšem, že okruh, který vlastní jeho tým, mu paradoxně nemusí sednout.

Po nepovedeném závodním víkendu v Monaku, kdy Max Verstappen dohromady třikrát havaroval, se skvěle představil v Kanadě a Baku, kde získal čtvrté (respektive osmé) místo. Získané body jej posunuly v šampionátu jezdců na šestou příčku a Red Bull se i nadále drží na třetím místě mezi týmy.

„Myslím si, že vývoj závodů v Kanadě a Baku byl pro mě opravdu dobrý,“ řekl Verstappen. „Užíval jsem si obrannou jízdu v Kanadě a zisk čtvrtého místa. V Baku to bylo náročné, byl to obtížný začátek, ale se šťastným koncem.“

Při pohledu na následující závod v rakouském Spielbergu se ale Max Verstappen obává, že týmu Red Bull s motory Renault by tato trať vůbec nemusela sednout. „Je to náš domácí závod, fanoušci nás zde jistě velmi vřele přivítají. Letos se sem navíc chystá mnoho fanoušků z mého rodného Nizozemska,“ uvedl dále osmnáctiletý závodník.

„Nemusí to pro nás být zrovna ideální okruh z hlediska výkonu, ale rozhodně nic nevdáváme. Vloni to tu pro mě probíhalo opravdu dobře. Kvalifikoval jsem se na sedmém místě a v závodě skončil osmý, takže to bylo opravdu dobré,“ dodal pilot rakouského týmu.

Sdílejte na:
Zavřít