Korea nejlepším pořadatelem sezóny

Korea nejlepším pořadatelem sezóny

Včera v Monaku získali organizátoři Velké ceny Koreje ocenění za nejlepšího pořadatele letošního ročníku. Ještě pár dnů před startem totiž nebylo jasné, zda-li se závod vůbec pojede.

Ještě pár dnů před oficiálním zahájením Velké ceny Koree na okruhu Yeongam nebylo vůbec jasné, jestli se tento závod odjede. Okruh nebyl ani týden před začátkem závodního víkendu stoprocentně připravený, nicméně tvrdá práce všech organizátorů a zaměstnanců okruhu nakonec znamenala, že se závod uskutečnil a jednalo se o velkou podívanou. Závod zpestřil nejen déšť, ale také souboj o vítězství a následné dojetí závodu jen pár minut předtím, než na okruh dolehla tma.

Představitel Korejské závodní asociace Yung Cho Chung prohlásil, že je velmi pyšný na ocenění nově vzniklého okruhu hned během první Velké ceny. „Je to pro nás opravdu velký úspěch, děkuji tímto všem, kteří se podíleli na přípravě okruhu pro závod Formule 1. Byla to velká dřina, ale nakonec se vše povedlo,“ prohlásil při přidávání cen Cho Chung.

Oceněn byl i další z novějších okruhů, tentokrát to byla velká cena Abú Dhabi. Ta získala ocenění za nejlepší TV přenos, jež byl v letošním ročníku pro fanoušky u televizních obrazovek poskytnut. Galavečeru se zúčastnila většina klíčových postav Formule 1, především Berie Ecclestone, který se podle všeho již vzpamatoval z nedávného napadení. Cenu dostal i Sebastian Vettel, prakticky teprve včera večer se oficiálně stal mistrem letošního ročníku.

Sdílejte na:
Zavřít