Auer o budoucnosti v F1: Dokud nevyhraji v DTM, tak o tom nemusím moc přemýšlet

Auer o budoucnosti v F1: Dokud nevyhraji v DTM, tak o tom nemusím moc přemýšlet

Lucas Auer přepsal na Lausitzringu dějiny DTM poté, co proťal v nedělním závodu cílovou pásku na prvním místě a stal se tak prvním Rakušanem ověnčeným vavříny na stupínku nejvyšším.

Výsledkové listiny ukazují, že Auerův víkend na Lausitzringu byl opravdu vyvedený. Ačkoliv se mu v sobotu závod moc nepodařil, jelikož startoval z páté příčky a dokončil na místě sedmém, tak v neděli si řádně spravil chuť. Vyjel si svojí druhou poleposition v kariéře, kterou následně proměnil ve vítězství. Díky tomuto triumfu se zapsal do historie této závodní série jakožto úplně první rakouský vítěz.

„Byl to úžasný pocit. Potřeboval jsem čas na to, abych to vstřebal. Zvláště v Rakousku o sobě nemůže každý tvrdit, že se zapsal do historie. Jsem na to hrdý,“ uvedl v exkluzivním rozhovoru pro českou fanstránku o DTM jednadvacetiletý pilot stáje Mücke. „Tento úspěch mi také dodal sebedůvěru, což je pro sportovce důležité, protože když člověk pracuje ve vrcholovém sportu, tak tam jede hodně i o duševní pohodu.“

Do dalšího závodu zbývají už jen tři dny. Přípravy probíhají jak u Mückeho v Berlíně, tak i u HWA ve Stuttgartu, takže program je opravdu nabitý. Ale když se přeci jen najde nějaký ten volný čas, tak ten rád stráví s rodinou či příteli.

Auer s týmovým kolegou Chrisem Vietorisem závodí v růžově zbarvených vozech. Když poprvé zaslechl, že by mělo být jeho auto růžové, tak o tom s Vietorisem vtipkovali. Jenže to žádný vtip nebyl a opravdu se tak stalo. Nakonec to vidí jako pozitivum: „Ale musím říct, že mi to přijde celkem cool. V každém případě je člověk nápadný. A to každý jezdec, sponzor a výrobce chce.“

Zvěsti o tom, že mu jeho strýc Gerhard Berger řekl, aby mu nevolal, dokud nevyhraje, sám Auer vyvrátil a dodal: „V kontaktu jsme pořád a píšeme si ještě častěji.“

Jelikož byl Berger úspěšným pilotem Formule 1 a jeho bývalý kolega Pascal Wehrlein letos hájí barvy Manoru, tak se nabízí otázka, zda bere DTM jako „přestupovou stanici“ a jeho cílem je Formule 1.

„Člověk může snít stále. Ale dokud nevyhraji v DTM, tak o tom nemusím moc přemýšlet. Je to můj cíl a na to se zaměřuji,“ uvedl Auer.

Jeho sportovním vzorem je legenda královny motorsportu Ayrton Senna, ale je pro něj vzorem Berger s jeho matkou.

Příští rok by měla být zahrnuta do pravidel novinka, a to „Class One“ specifikace vozů, což znamená, že by se DTM spojilo s japonskou závodní sérií Super GT, ve které jezdí Honda, Toyota a Nissan. Mladý závodník by se této změně nebránil.

„Věřím, že by každého jezdce těšilo, kdyby vstoupily do DTM další značky. DTM je neuvěřitelně skvělá série a další značky by konkurenční boj ještě zesílily. Jsem napnutý, co všechno se v budoucnosti stane,“ uzavřel rodák z Tyrolska.

Sdílejte na:
Zavřít