Sainz chtěl z chaotického závodu vytěžit více

Sainz chtěl z chaotického závodu vytěžit více

Carlos Sainz dokončil závod v Monaku na pěkném osmém místě, příliš spokojený ale nebyl. Španělský pilot totiž věří, že v uličkách Monte Carla mohl vybojovat lepší výsledek.

Během úvodní fáze závodu se Carlosu Sainzovi dařilo a dokázal držet tempo s nejrychlejšími závodníky, jenže vinou dlouhé zastávky v boxech ztratil cenný čas a nakonec se musel smířit až s osmou pozicí. I když to mohlo být horší, španělského závodníka mrzí, že v Monaku nezískal více mistrovských bodů.

„Popravdě nejsem s osmým místem příliš spokojený, protože na stole leželo mnohem více mistrovských bodů, které jsme mohli získat, ale nepovedlo se nám to,“ posteskl si po závodě v monackém knížectví Sainz. „Držel jsem vůz dostatečně daleko od bariér a byl rychlý za všech podmínek, vinou dlouhé zastávky jsme ale ztratili mnoho pozic. Je potřeba to zanalyzovat, protože tato chyba nás stála opravdu hodně.“

„Kdybyste mi před startem závodního víkendu řekli, že skončím osmý, byl bych spokojený. Ale po startu z šesté příčky a faktu, že se jednalo o skutečně chaotický závod, vím, že jsme mohli skončit i lépe,“ dodal pilot ve službách Toro Rosso. Stájový kolega Daniil Kvyat se už od úvodu závodu potýkal s technickými problémy a boj o mistrovské body musel po osmnácti kolech vzdát.

Sdílejte na:
Zavřít