První Mexičan na monackém pódiu v historii Formule 1. Pérez pochválil celý tým

První Mexičan na monackém pódiu v historii Formule 1. Pérez pochválil celý tým

Sergio Pérez zaznamenal po skvělé jízdě v uličkách Monte Carla nejlepší výsledek letošní sezony. Svůj vůz Force India dovezl na třetím místě a na stupních vítězů pak poděkoval celému týmu.

Sergio Pérez odstartoval do Velké ceny Monaka ze sedmého místa. Díky skvělému výkonu i nevyzpytatelným podmínkám na závodní dráze se propracoval až na třetí místo, které dokázal uhájit i před dotírajícím Sebastianem Vettelem. Pilot se tak stal prvním mexickým jezdcem v historii, který v Monaku dokázal vystoupat na stupně vítězů.

„Jsem opravdu šťastný, můj tým dnes odvedl skvělou práci,“ pochvaloval si Pérez. „Jsou to mé třetí stupně vítězů v kariéře, ale získat je tady v Monaku, to je něco velmi speciálního. Chtěl bych tento výsledek věnovat šéfovi týmu Vijayi Mallyovi,“ adresoval mexický závodník pozdrav muži, který ve své rodné zemi řeší soudní i finanční spory. Ten mu následně poděkoval na Twitteru. „Bravo, bravo, bravo! Děkuji za tvá milá slova. Jsem šťastný a nesmírně hrdý,“ napsal na svůj profil.

Skvělý výkon indického týmu podtrhl šestým místem Nico Hülkenberg. Ten v samotném závěru závodu v Monaku atakoval Nica Rosberga, až se mu pilota Mercedesu podařilo v posledních metrech předjet. Force India je nyní na pátém místě v šampionátu týmů se sedmibodovým náskokem na Toro Rosso.

Sdílejte na:
Zavřít