Vettel: Mercedes je stále naším hlavním konkurentem

Vettel: Mercedes je stále naším hlavním konkurentem

I když ve španělské Barceloně dokázal Red Bull porazit Ferrari a vybojoval první letošní vítězství, Sebastian Vettel se nechal slyšet, že největším konkurentem italského týmu je stále Mercedes.

Mladičký závodník Max Verstappen všechny překvapil během posledního závodního víkendu ve Španělsku. S vozem Red Bull dokázal konkurovat Ferrari a po skvělé jízdě získal své první vítězství kariéry. Až za ním dokončili závod na okruhu Circuit de Catalunya Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen.

Německý závodník a čtyřnásobný šampion ale odmítá, že by se Red Bull měl stát dlouhodobě hlavním konkurentem Ferrari. Jedním z cílů stáje z Maranella během následujícího závodu v Monaku je ukázat, že největším soupeřem týmu je i nadále velmi silný Mercedes. „Naším cílem je i nadále porazit Mercedes. I když nás nyní čeká závod na okruhu, kde jen těžko vyčteme sílu jednotlivých vozů,“ řekl na tiskové konferenci před závodem Vettel.

„Je důležité, jak dobře připravený vůz máte. Ale mnohem důležitější je v Monaku i to, jak si věříte a co všechno si dovolíte. Oproti běžným závodním okruhům musíme být tady neskutečně opatrní, protože každá chyba nás může přijít velmi draho,“ uvedl dále pilot ve službách Ferrari, který je aktuálně na čtvrtém místě v šampionátu jezdců.

Sdílejte na:
Zavřít