McLaren má třetí nejlepší šasi v poli, tvrdí Alonso

McLaren má třetí nejlepší šasi v poli, tvrdí Alonso

McLaren má zatím co dělat, aby v letošní sezoně posbíral alespoň nějaké drobné body v každém závodě, ale pilot Fernando Alonso tvrdí, že šasi jejich vozu MP4-31 je třetí nejlepší v poli za Mercedesem a Red Bullem.

Ve Španělsku se poprvé od sjednocení McLarenu a Hondy jejich vůz právě v rukou Alonsa dostal až do třetí části kvalifikace. Trať jim v tom pomohla, neboť v Barceloně tolik nezáleží na výkonnosti motoru, jak jinde.

Nicméně stále jsou tam dvě dlouhé rovinky, které vyžadují vysokou maximální rychlost – to je oblast, která pro McLaren zůstává problémem. Nicméně především ve třetím sektoru byly během víkendu rychlejší jen vozy Mercedesu a Red Bullu.

„Jsme za Mercedesem a Red Bullem, ale jsou velmi silní, takže musíme v příštích závodech zlepšit naši efektivitu a mechanický přítlak,“ řekl Alonso. „Možná je to překvapení, že jsme před několika našimi rivaly, ale pro nás to překvapení není. V rámci šasi jsme před Williamsem, Force Indií i Ferrari.“

Šéf McLarenu Eric Boullier toto tvrzení svého pilota podporuje a odvolává se při tom na data ze závodního víkendu.

„Při bližším studování dat vidíme, že jsme nyní někde mezi Mercedesem a Ferrari,“ řekl pro magazín Speed Week. „Pokrok jasně vnímají sami piloti a také ostatní na trati můžou vidět, že jsme silnější. Takže jdeme správným směrem.“

Nicméně stále je trápí pohonná jednotka Hondy. Kvůli další technické poruše musel ve Španělsku ze závodu Alonso odstoupit. Button po startu ze dvanáctého místa dokončil závod na deváté příčce. A třetí nejlepší šasi jim zatím příliš k ničemu není, neboť kvůli všem ostatním oblastem je McLaren až na osmém místě z jedenácti týmů.

Sdílejte na:
Zavřít