Piloti si při testování pochvalují vylepšený motor Renaultu

Piloti si při testování pochvalují vylepšený motor Renaultu

Na testování v Barceloně po Velké ceně Španělska dovezl Renault nejnovější upgrade svého motoru, který nasadil vůz jak továrního týmu, tak i Red Bullu. Piloti z obou týmů, kteří vůz testovali v pondělí, si vylepšení pochvalují.

Francouzský výrobce motoru od velké změny pravidel v roce 2014 za Mercedesem a Ferrari viditelně zaostává, což způsobilo třeba hodně diskutovanou aféru s Red Bullem, který kvůli nedostačující výkonnosti hledal jiné motory a málem skončil bez žádného.

Proto Renault doufá, že nejnovější specifikace jejich pohonné jednotky ztrátu zmenší. Má se za to, že vylepšení, které nyní testuje při testech ve Španělsku, pomůžou vozy zrychlit kolem tří až čtyř desetin sekundy na kolo (samozřejmě jak na kterém okruhu).

Renault během prvního dne testování do vozu posadil jejich třetího pilota, Estebana Ocona. Ten věří, že pokrok je velký a mohl by leckoho překvapit.

„Budete překvapeni. Je to opravdu dobré. Hodně dobré. Určitě zrychlíme, to je jisté,“ řekl po odjetí 105 kol, což značí i o bezproblémové spolehlivosti nejnovějších součástí.

Daniel Ricciardo, který v pondělí řídil Red Bull, si je také jistý, že je to krok vpřed. Rád by měl tento motor za zády už v příštím závodu v Monaku, ačkoliv závodní nasazení je naplánováno až na Velkou cenu Kanady.

„Jo, myslím, že zatím jsme docela spokojení s tím, jak to vypadá,“ řekl australský pilot. „Uvidíme, jak to půjde dál, ale všechno to bylo spolehlivé a běželo tak hladce, jak bychom si jenom dokázali představit. Pokrok tam určitě je.“

„Kdybychom to vylepšení mohli dostat už v Monaku, byli bychom určitě nadšeni. Pro teď ale zatím čas zůstává otázkou.“

Sdílejte na:
Zavřít