Button lituje odstoupení: Mohl jsem skončit pátý, věří

Button lituje odstoupení: Mohl jsem skončit pátý, věří

Britského závodníka mrzí odstoupení ze závodu v bahrajnském Sakhiru. Věří, že se svým vozem McLaren mohl během noční show bojovat o umístění v nejlepší pětce.

Jenson Button odstartoval do závodu ze čtrnácté pozice a následně se propracoval na bodované příčky. Jenže v sedmém kole z velké ceny odstoupil, zatímco jeho stájový kolega Stoffel Vandoorne pokračoval a dojel desátý. Pro McLaren tak při svém debutu získal letos první mistrovské body.

„Došlo k masivní ztrátě výkonu a vůz najednou zastavil,“ popisoval své problémy z úvodu závodu Button. „Měli jsme dobrý start a propracovali se na devátou příčku. V záloze navíc byla alternativní strategie, protože jsme chtěli oproti našim soupeřům zkusit něco jiného. Je to hodně hořká pilulka. Měli jsme rychlost a vše šlo velmi dobře. Toho zásadního jsme se ale bohužel nedočkali,“ řekl dále šampion z roku 2009.

„Závodníci, se kterými jsem v úvodu bojoval, skončili na pátém a šestém místě. Naše rychlost byla dobrá a dlouhé stinty během celého závodního víkendu povedené. Věřím, že kdyby se nic nepokazilo, mohl jsem auto do cíle dovézt na pátém místě. Byl to jeden z těch dnů, kdy spoustu závodníků chybovalo a my toho mohli využít. Bohužel se nám to nepovedlo,“ dodal Brit.

Další příležitost bojovat o mistrovské body bude Jenson Button mít za čtrnáct dní v Číně, kam se celý kolotoč Formule 1 přesouvá.

Sdílejte na:
Zavřít