Kam s Maldonadem a dalšími odpadlíky? Zájem je nejen v IndyCar

Kam s Maldonadem a dalšími odpadlíky? Zájem je nejen v IndyCar

Co mají společného Pastor Maldonado, Alex Rossi, Will Stevens a Roberto Merhi? Kromě toho, že byli jezdci Formule 1, jsou aktuálně všichni čtyři bez závodní sedačky.

První zprávy přišly o Robertu Merhim. O španělského jezdce s libanonskými kořeny by mohl mít údajně zájem tým Renault, Francouzi sice potvrdili jako třetího jezdce Estebana Ocona, pravdou ale je, že Ocon je chráněncem Mercedesu, čili pokud by měl být letos do GP nasazen, je otázkou, zda by jej Mercedes pustil. Merhi by tak mohl v tuto chvíli alespoň teoreticky mít roli druhého vývojového jezdce po boku krajanky Carmen Jordá, šance jsou ale mizivé.

Podobně je na tom také jeho parťák z Manoru – Will Stevens, ten vyjednává a pozici trojky u Williamsu.

O zbylé trio je zájem v IndyCar, přesněji jej má tým Bryan Herta Autosport, který hledá jezdce. Bryan Herta (ex-jezdec IndyCar a zakladatel týmu) přiznal, že se už poohlížel po Americe i Evropě. V jeho hledáčku je mimo jiné také J.R.Hildebrand (USA, testoval pro Force Indii v roce 2009). Herta tvrdí, že rozhodující budou nejbližší dny. Záleží na tom, jak se jednání povedou. 

Největší šanci z výše uvedené čtveřice má asi Alexander Rossi, o jehož angažmá mluví Herta jako o velmi dobrém nápadu, nemluvě o tom, že za Rossim stojí několik stabilních sponzorů. Naopak u Maldonada je situace dost nejistá, co se financí týče, ale o Venezuelana je i tak zájem.

Sdílejte na:
Zavřít