Volná místa u Manoru: Kdo je získá?

Volná místa u Manoru: Kdo je získá?

U nejslabšího týmu pole stále zůstávají 2 volné sedačky, které mohou být pro některé z nováčků velice atraktivní. Kdo je obsadí?

Ač byl Manor v uplynulém letošním ročníku bezkonkurenčně nejslabším týmem startovního roštu, zdá se mít velký potenciál. Během posledních týdnů sice vedení týmu opustilo několik důležitých lidí, na druhou stranu se tým teprve nyní, po přechodné sezoně 2015, opravdu mění z Marussie na Manor. S tím přicházejí noví sponzoři (např. Shazam), partneři (Mercedes či Williams), a také nové naděje a slibné vyhlídky. Sama Monisha Kaltebornová, vedoucí týmu Sauber, uvedla, že Sauber považuje pro příští rok Manor za vážnou konkurenci na druhém konci startovního roštu. Otazníky nyní panují zejména kolem možného jezdeckého složení pro nadcházející ročník. Pojďme se tedy podívat, které volby se jeví býti nejpravděpodobnější.

Will Stevens

Čtyřiadvacetiletý pilot britské národnosti absolvoval s Manorem celou letošní sezonu. Nijak zásadně neupoutal, ale zároveň nedělal žádné výrazné chyby a pouze dvakrát nespatřil cílový prapor. Stevens má navíc v zádech několik dosti bohatých sponzorů, kteří jsou ochotni platit jeho angažmá v královně motorsportu. Pro jeho angažmá mluví také fakt, že s ním byl tým během letošní sezony spokojen a již dříve bylo řečeno, že by si jej Manor rád udržel.

Alexander Rossi

Novopečený vícemistr světa v seriálu GP2, americký mladík Alexander Rossi, letos s Manorem debutoval ve Formuli 1, když za něj odjel 5 podniků na konci sezony, kdy pro některé závodní víkendy nahradil Roberta Merhiho. Rossi se blýsknul svou rychlostí. Téměř vždy dokázal, i přes nižší zkušenosti, zastínit kolegu Stevense a oproti Robertu Merhi, který letos s Manorem startoval ve většině podniků, předvedl skvělé výkony. Hlavně co do rychlosti. Rossi byl spojován s angažováním u nového amerického týmu Haas. Když však Haas oznámil jako své piloty Grosjeana a Gutiérreze, je Rossi žhavým kandidátem na sedačku u Manoru pro příští rok.

Pascal Wehlrein

Úřadující mistr světa DTM německo – mauricijského původu je členem programu Mercedesu pro mladé talenty. Není žádným tajemstvím, že se jej stuttgartská automobilka snaží prosadit do Formule 1, kde by mohl ve slabším týmu sbírat zkušenosti, aby mohl v budoucnu převzít žezlo pilota továrního týmu po Rosbergovi či Hamiltonovi. Ještě nedávno bylo oznámení Wehlreinova angažování u Manoru na spadnutí. Nyní se však jednání zastavila, neboť chce údajně Manor po Mercedesu na oplátku příliš velkou sumu peněz. Pro Wehlreinovo angažování hraje také fakt, že budou vozy Manor od příští sezony pohánět motory Mercedes.

Rio Haryanto

Mladík Haryanto z Indonésie dokázal letos vybojovat čtvrtou příčku v seriálu GP2 a dříve si velmi dobře počínal i v nižší GP3. Jeho angažování hraje do karet především fakt, že je Manor velice chudým týmem, a za Haryantem stojí bohatí sponzoři vlastnící několik ropných rafinerií. Tým se niajak zvlášť netají jednáním s Haryantem. Indonésan se již také s Manorem zúčastnil nedávného testu pneumatik Pirelli.

Jordan King

Tato volba je nejméně pravděpodobná, ale přesto je možná. Nejen, že je mistrem Formule 3 a má za sebou sezonu GP2, ale je také synem jednoho z nejvýše postavených lidí v Manoru, Justina Kinga. Jednadvacetiletý King se letos také spolu s již jmenovaným Haryantem zúčastnil testu Pirelli a celou sezonu působil jako testovací jezdec týmu Manor. Proti Kingovi stojí především fakt, že nemá dostatečné sponzorské zázemí.

A co myslíte vy? Kdo obsadí volné sedačky u Manoru?

Sdílejte na:
Zavřít