Renault změní název týmu, Lotus z Formule 1 zmizí

Renault změní název týmu, Lotus z Formule 1 zmizí

Jakmile bude převzetí týmu do rukou francouzské automobilky kompletní, Renault okamžitě hodlá změnit i název stáje.

Stáj Lotus původně vznikla právě z dříve mistrovského týmu Renault. Ten byl ale v roce 2009 odprodán společnosti Genii Capital a začal vystupoval pod názvem Lotus v proslulém černozlatém zbarvení.

Francouzská automobilka se ale nyní chystá odkoupit tým zpět a s tím přijde i změna názvu. Od příští sezony tak s největší pravděpodobností znovu uvidíme Renault na startovním roštu Formule 1. „Není žádný důvod čekat, změna proběhne už v roce 2016,“ uvedl Cyril Abiteboul, generální ředitel Renault F1 pro Motorsport.com.

„Jsme si vědomi toho, že z hlediska výkonu a provozu pro nás příští rok bude rokem přechodným, ale není důvod čekat na změnu. Chceme začít psát nový marketingový příběh. I když výsledky na závodní dráze nemusí být hned oslnivé, je to starý a zajímavý příběh, ve kterém chceme pokračovat,“ dodal.

Dohoda mezi oběma stranami ještě není oficiálně zpečetěna a může se stát, že nakonec neklapne. I podle Matthewa Cartera, CEO Lotusu, je ale jen otázkou času, kdy se pod celou věc zástupci obou skupin podepíší a vše bude definitivní.

Pro Lotus nebyla letošní sezona nikterak povedená. Romain Grosjean a Pastor Maldonado dokázali posbírat jen 76 mistrovských bodů a v posledním závodě sezony budou muset hájit šestou pozici v Poháru konstruktérů před Toro Rosso.

Sdílejte na:
Zavřít