Verstappen Hamiltonovým stížnostem rozumí

Verstappen Hamiltonovým stížnostem rozumí

Max Verstappen věří, že jeho předjížděcí manévry v Brazílii by neměly být porovnávány s neúspěšnými snahami Lewise Hamiltona o předjetí Nica Rosberga ve vedení.

Nováček v Toro Rossu se vytáhl dvěma senzačními předjetími v Sennovo esíčkách nejdříve na Sergia Pereze a následně na Felipeho Nasra. Především předjetí Pereze obdrželo mnoho nadšených reakcí od fanoušků i odborníků.

V kontrastu k tomuto případu ale byl Lewis Hamilton po většinu závodu na Interlagosu zaseklý za svým kolegou Nicem Rosbergem a své úsilí musel vzdát kvůli horšícímu se stavu pneumatik. Několik vtípků kolující v povědomí fanoušků nyní doporučuje Hamiltonovi zaplatit si lekce předjíždění od Verstappena, ale nizozemský mladík říká, že je to mnohem těžší, když máte předjet stejné auto.

„Mercedesy možná mají problém, když jsou u sebe příliš blízko. Navíc jejich rychlosti jsou vyšší a oba jsou velmi rychlí sami o sobě, takže tím více složité to pro ně může být. Vím, že když jsou za sebou oba naše vozy, tak je to velmi obtížné předjet se, takže pokud máte to samé auto, je to těžké. My máme dobrou rychlost v zatáčkách, takže pokud jsme za Lotusem, Sauberem nebo Force Indií, tak se dokážeme v zatáčkách velmi rychle dotáhnout, takže to je něco dost jiného. Pro Mercedesy je to všude stejné. Takže chápu, že Lewis byl frustrovaný.“

Hamilton chtěl po svém týmu změnit strategii v prostředku závodu v pokusu o předjetí Rosberg prostřednictvím pitstopů, ale tým mu to zatrhl.

Sdílejte na:
Zavřít