VIDEO: K předjětí mě inspiroval Räikkönen, přiznal Verstappen

VIDEO: K předjětí mě inspiroval Räikkönen, přiznal Verstappen

Velká cena Brazílie mnoho zajímavých momentů nepřinesla. K těm světlejším patřil Max Verstappen a jeho předjetí Sergia Péreze v místě, kde je to takřka nemožné.

Nováček ze stáje Toro Rosso skončil v závodě na okruhu Interlagos devátý. K bodovaným příčkám mu pomohl i předjížděcí manévr na Sergia Péreze v první zatáčce tratě. Max Verstappen zkusil svého soupeře objet po vnější straně a velmi těsný souboj dokončil ve druhé zatáčce.

Osmnáctiletý mladíček přiznal, že inspiraci čerpal od Kimiho Räikkönena, který v roce 2012 podobným způsobem ve stejném místě předjel Michaela Schumachera. „Viděl jsem před pár lety souboj Schumachera s Räikkönenem,“ přiznal Verstappen. „Podle mě to vypadalo dobře a shodou okolností jsem měl možnost zkusit něco podobného. Samozřejmě se může stát, že se se soupeřem dostanete do kontaktu a závod pro oba skončí. Sergio je ale naštěstí férový závodník a byl to parádní souboj.“

Verstappen ve stejném místě předjel také Felipeho Nasra a byl rád, že se mu tyto manévry povedly bez poškození vozu. Nizozemský mladík je nejpozitivnějším překvapením letošního ročníku. Je na 12. místě v šampionátu jezdců a bodoval v šesti posledních závodech. Legendární Eddie Jordan jej dokonce přirovnává k legendám, jakými byli Michael Schumacher či Ayrton Senna.

VIDEO: Max Verstappen předjíždí Sergia Péreze

VIDEO: Souboj Räikkönena se Schumacherem v roce 2012

Sdílejte na:
Zavřít