Podle Ricciarda Red Bull vezme jakýkoliv motor

Podle Ricciarda Red Bull vezme jakýkoliv motor

Pilot Red Bullu Daniel Ricciardo přiznal, že jeho tým přijme jakýkoliv motor, který pro ně bude dostupný, aby si zajistil svou účast v příštím ročníku.

V současnosti Mercedes, Ferrari i Honda všichni odmítli návrhy Red Bullu. Podle vlastníka týmu Dietricha Mateschitze je to kvůli tomu, že se tovární týmy bojí toho, že Red Bull bude rychlejší než oni. FIA sice už navrhla získání nezávislého výrobce motorů, ale pokud se něco takového skutečně stane, pak to bude až v roce 2017.

Nicméně současný dodavatel motorů pro Red Bull – Renault, se kterým se tým rozhádal, možná týmu nabídl jistou verzi svého motoru, ale tým by musel motor už dále vyvíjet sám pod jinou značkou.

Pokud ani toto nevyjde, pak Ricciardo věří, že by tým přijal cokoliv: „Myslím, že vezmeme všechno, co můžeme mít, protože všichni chceme příští rok závodit,“ řekl australský závodník.

„Jenom v případě, že už by nám opravdu nikdo motory nechtěl poskytnout, tak nás to zastaví v závodění. Touha zůstat zde u nás v týmu pořád je. Ale čím déle se to táhne, tím složitější je udržet si nějakou jistotu. Ale nejspíše mám víc jistoty, že budeme příští rok na startu, než jsem měl dříve.“

Krom toho Ricciardo také odmítl ideu, že Red Bull se chová jako rozmazlené dítě: „Někteří fanoušci to vnímají jako rozmazlenost, protože nyní nevyhráváme, tak si stěžujeme, ale nemyslím si, že jsou to výmluvy, akorát neradi prohráváme.“

Sdílejte na:
Zavřít