Rosberg je s vozem Mercedes spokojený

Rosberg je s vozem Mercedes spokojený

Německý jezdec stáje Mercedes GP vyjádřil spokojenost ohledně pokroku nového monopostu. Stáj plánuje další technické novinky i do Bahrajnu, kde se odehraje první závod sezóny.

Nico Rosberg obsadil v průběhu prvního testovacího dne ve španělské Barceloně třetí místo za prvním Markem Webberem a druhým Nicem Hülkenbergem. Pilot ve službách Mercedesu se domnívá, že i přes sekundovou ztrátu na prvního Australana, jsou obě stáje ve zhruba stejném rozpoložení.

Je těžké odhadnout, jak na tom jsme v porovnání s konkurencí,“ ví Nico Rosberg. Podle získaných údajů a informací to ale vypadá, že náš vůz na tom může být v průběhu nadcházející sezóny opravdu velmi dobře. Navíc do Bahrajnu plánujeme další technické novinky, proto bereme toto období velmi pozitivně.“

Bývalý řidič stáje Williams také přiznal, že technická vylepšení plánována na start první Velké ceny v Bahrajnu jsou opravdu ve velkém rozsahu, proto se některé díly budou zkoušet až na poslední chvíli, tedy během prvních měřených tréninků v Bahrajnu.

Podařilo se nám vytvořit spoustu technických novinek, které budeme na voze postupně aplikovat již v Barceloně, některé si však necháme až pro samotný závodní víkend v Bahrajnu,“ dodal Němec.

Sdílejte na:
Zavřít