Räikkönen stojí za vysíláním rádiové komunikace v televizních přenosech

Räikkönen stojí za vysíláním rádiové komunikace v televizních přenosech

Kimi Räikkönen podpořil zveřejňování rádiové komunikace mezi boxovou zídkou a pilotem s tím, že pokud nechtějí, aby se něco zveřejnilo, tak si to můžou nechat na potom.

Rádiová zpráva od Fernanda Alonsa ke svému týmu, ve které frustrovaně přirovnal pohonnou jednotku Hondy k motorům z GP2 s tím, že je to ztrapňující, ovládla titulky zpravodajských webů. Následně velmi vášnivě v médiích promlouval o tom, že je nepochopen a Hondu plně podporuje, a že rádiové zprávy by měly zůstat soukromé.

Málomluvný Kimi Räikkönen, Alonsův loňský týmový kolega a dlouholetý rival, ale kupodivu nesouhlasí.

„Je to na týmech a pilotech, aby soukromé věci zůstaly soukromé. Máme mnoho setkání a briefingů, kde můžeme v soukromí diskutovat o mnohých věcech. Všichni moc dobře víme, jak to funguje – rádio prostě občas bývá odvysíláno, pokud se to hodí. Takže je to na nás, co zůstane soukromé a co ne. Jestli chceme, aby něco zůstalo soukromé, jednoduše to tak můžeme nechat.“

Pilot Ferrari si je vědom toho, že rádiové zprávy jsou dobré pro show.

„Je to jednoduchá věc, kterou už víme roky, že rádio skončí v televizi. Je to stejné pro všechny, takže to není žádné tajemství. Je to dobré pro diváky a pro televizi. Je to více zajímavé, pokud můžou slyšet, co se děje.“

Možná se o tom Iceman něco dozvěděl, když Formuli 1 sledoval pouze v televizi, když v letech 2010 a 2011 měl pauzu a závodil v rally.

Sdílejte na:
Zavřít