Vestappen už může usednout za volant i na silnici

Vestappen už může usednout za volant i na silnici

Max Vestappen se konečně legálně sveze i na silnicích.

Syn bývalého závodníka Formule 1 Jose Verstappena měl svou smlouvu s Toro Rosso podepsanou už ve svých šestnácti letech. Do své první velké ceny v Austrálii 2015 už nastoupil jako sedmnáctiletý. Jeho mládí, v královně motorsportu ještě neviděné, přitáhlo nejen pozornost médií, ale také se stal terčem mnoha více i méně povedených vtípků. Jedním z nich bylo i trošku závistivé povzdechnutí nad tím, že v sedmnácti letech se může prohánět po nejslavnějších tratích světa v nejrychlejším voze na světě, ale do Tesca pro nákup si nedojede.

Mladík se tomu smál také, ale během letním pauzy během letošního srpna nastoupil do autoškoly, kterou také bez problémů absolvoval. A tuto středu, kdy měl mladík své 18. narozeniny, také úspěšně zajel zkoušky.

„Je to úžasný pocit, konečně mít 18 a k tomu i řidičský průkaz,“ napsal na svou webovou stránku i instagram. „Konečně můžu jezdit i na silnici, což mi dává mnohem více svobody a nezávislosti. Ale musím říct, že je to úleva, konečně ten test udělat. Byl jsem trochu nervózní, abych neudělal nějaké chyby, ale zkouška šla hladce.“

Tak snad mu to na silnicích v normálním autě půjde více hladce, než na silnicích Monaka ve voze Formule 1.

 

Sdílejte na:
Zavřít