Kauza van der Gardeho a Sauberu je u konce. Jezdec sám ustoupil

Kauza van der Gardeho a Sauberu je u konce. Jezdec sám ustoupil

Pilot Giedo van der Garde vydal ve středu oficiální stanovisko, ve kterém potvrdil ukončení sporu se Sauberem.

V průběhu závodního víkendu v Austrálii se kromě formy jednotlivých stájí řešil také spor jezdce Gieda ven der Gardeho a týmu Sauber. Nizozemský pilot měl podle všeho platnou smlouvu a měl tak právo v prvním závodě sezóny závodit. Zapravdu mu dal i australský soud. Jenže van der Garde neměl superlicenci a tak z jeho angažování sešlo.

„Se Sauberem jsme dosáhli dohody a má jezdecké smlouva byla ukončena oboustrannou dohodou,“ uvedl závodník. „Jako vášnivý závodník cítím obrovský smutek a jsem zklamaný. V průběhu své kariéry jsem velmi tvrdě pracoval, už od motokár, na kterých jsem začínal, když mi bylo osm. Žil jsem svůj sen a chtěl jsem se stát úspěšným jezdcem F1. Doufal jsem, že budu moc ukázat, na co mám a v roce 2015 dostanu vůz respektovaného týmu ve středu pole. Tento sen mi byl odebrán a vím, že má kariéra ve formuli 1 je už pravděpodobně pryč.“

Van der Garde také připomenul, že pro rok 2015 měl platný kontrakt a měl právo závodit. „Až do soboty v Melbourne jsem šel velmi tvrdě za tím, abych získal místo, na které jsem měl právo. Soudní proces jsem začal ještě v roce 2014 a vyžádal si velké úsilí. Nikdy to nebylo o řešení na poslední chvíli, ale na veřejnost se to dostalo až minulý týden. Na tým jsme se pokusili zatlačit snahou o akceptování závěrů právních autorit a soudů,“ stojí také v oficiálním prohlášení jezdce.

O své budoucnosti zatím jezdec více neprozradil. V nejbližších týdnech má ale společně se svým manažérem probrat plány do budoucna. Rád by se prý zúčastnil vytrvalostních mistrovství WEC i čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans, vyloučená ale není ani účast v DTM. 

Sdílejte na:
Zavřít