Chilton stále věří v záchranu Marussie (+ foto připravovaného vozu pro příští sezonu)

Chilton stále věří v záchranu Marussie (+ foto připravovaného vozu pro příští sezonu)

Anglický pilot zkrachovalé Marussie veřejně prohlásil, že situaci, která v posledních měsících nastala, očekával již od začátku uplynulé sezony. I tak ale věří, že má britsko – ruská stáj stále velké šance na záchranu.

Max Chilton je zklamaný z konce svého týmu, avšak sám jej předpokládal. „Čekal jsem to od začátku roku. S každým závodem jsem si říkal, že je to možná můj poslední. V podstatě obdivuji, že jsme se dostali tak daleko. Čekalo se, že skončíme již ve Španělsku, kde byla situace opravdu špatná.“ komentuje Chilton současný stav týmu Marussia.

Chilton však také uvedl, že má Marussia velké šance na záchranu a nebo jsou tyto šance alespoň větší, než v případě konkurenčního Caterhamu. „Caterham má sice v současné době blíže záchraně, avšak Marussie je podle mne pro potencionálního investora mnohem lákavější. I když tým již propustil většinu zaměstnanců a rozprodává majetek, je u něj vidět velký progres a především, na rozdíl od Caterhamu, má Marussia v pokročilém stádiu vývoj monopost pro příští ročník, který je podle mne velice nadějným. Třiadvacetiletý Brit dodal: „To auto působí skvěle. Mohlo by pro tým znamenat další velký krok v před a definitivní posun do středu pole.“ 

Chilton má za sebou dvě sezony s Marussií a v současné době se poohlíží po novém působišti. Mladík by rád setrval ve Formuli 1, ale sám přiznává, že jeho šance jsou již mizivé.

 

Fotografie připravovaného monopostu Manor MNR01 – Ferrari (Pod názvem Manor se Marussia přihlásila do příští sezony):

Sdílejte na:
Zavřít