Räikkönen očekával lepší výsledek kvalifikace

Räikkönen očekával lepší výsledek kvalifikace

Pilot stáje Ferrari Kimi Räikkönen očekával v domácí Velké ceně svého týmu start z lepší pozice, před italskými fanoušky do nedělního závodu odstartuje z jedenácté pozice.

Finskému závodníkovi se nepodařilo dostat mezi nejlepší desítku, ve druhé části kvalifikace totiž zaznamenal až dvanáctý nejrychlejší čas, díky penalizaci Daniila Kvyata ze stáje Toro Rosso se ale posunul na příčku jedenáctou. Pro Räikkönena to tak byl další ze špatných výsledků, navíc jej v sobotní kvalifikaci znovu porazil stájový kolega Fernando Alonso, „Iceman“ se ale nevzdává a v závodě na italské Monze se chce probojovat minimálně na bodované příčky.

„Po poměrně dobrém startu do závodního víkendu jsem v sobotní kvalifikaci čekal lepší výsledek,“ přiznal pilot stáje Ferrari po kvalifikačních jízdách. „V odpoledních hodinách jsem měl s vozem velké problémy, bylo mnohem těžší vůz řídit a často jsem zůstával za pomalejšími soupeři, to jsou hlavní důvody toho, proč jsem se neprobojoval do závěrečné části kvalifikace,“ řekl dále finský jezdec.

„Start z jedenácté pozice není zrovna ideální, ale budu se snažit co nejlépe odstartovat. Víme, že nás čeká několik velmi silných soupeřů, ale z dlouhodobého hlediska se nám dařil posun kupředu, i když všichni víme, že v závodě se může stát cokoliv.

Bude velmi důležité vybrat tu nejlepší strategii. Chceme pro fanoušky na italské Monze zaznamenat dobrý výsledek a odvděčit se tak za to, že nás v průběhu celého závodního víkendu hodně podporovali,“ dodal mistr světa z roku 2007.

Sdílejte na:
Zavřít