Sirotkin: De Silvestro mě nepředběhne, je tu jen kvůli marketingu

Sirotkin: De Silvestro mě nepředběhne, je tu jen kvůli marketingu

Testovací pilot se domnívá, že Simona De Silvestro nemůže ohrozit jeho šance na získání závodní sedačky. V týmu je podle jeho slov jen kvůli marketingu.

Sergey Sirotkin je teprve 18 letý jezdec, který je však už v letošní sezóně testovacím jezdcem Sauberu a věří, že se brzy posune přímo do závodů. Ohrozit by však mohla mnohem zkušenější švýcarská závodnice Simone De Silvestro, která už si v minulosti prošla americkými závodními sériemi.

„V Sauberu máme třetího pilota. To je Guido van der Garde. Pak máme testovacího jezdce. To jsem já. A pak máme jednu závodnici, která je tady díky sponzorům, kteří ji pomohli, aby se dostala tam, kde je a tou je právě Simone,“ říká o své kolegyni Sirotkin, který je však ve formuli 1 také díky penězům, které mu poskytují bohatí ruští sponzoři.

Nemyslím si, že bych z ní musel mít strach. Uvidíme, co se bude dít dál. Věřím, že budu moci testovat v některých pátečních trénincích a snažím se, aby to nebylo jen v domácím Soči. V Rusku to samozřejmě bude pro moje sponzory marketingově nejzajímavější, ale já se snažím, abych se mohl předvést na větším počtu okruhů, ale je to těžké především kvůli financím a dalším věcem, které nemají se sportem nic společného,“ říká Sirotkin.

„Formule 1 pro mě však momentálně není prioritou. Soustředím se na úspěchy ve Světové sérii Renault. Nebudu tento šampionát kvůli formuli nějak omezovat. Nechci si situaci v sérii nijak zkomplikovat,“ přiznává mladý Rus.

„Jsem v intenzivním kontaktu s týmem a po závodě Světové série v Německu budu mít dlouhou pauzu, takže myslím, že pak budu moct pracovat přímo na věcech vedoucích k získání závodní sedačky ve formuli 1. Některé kroky už mám za sebou, ale nebudu o nich mluvit dokud nezačne i tým. Pro mě to ani nemá smysl, protože se soustředím na svůj šampionát,“ říká Sirotkin.

Sdílejte na:
Zavřít