Montoya označil Gena Haase za šílence

Montoya označil Gena Haase za šílence

Bývalý pilot Formule 1 a současný pilot NASCAR a IndyCar, Juan Pablo Montoya, označil vlastníka nového týmu Haas Formula Gena Haase za „šílence“, kvůli založení týmu a jeho základny ve Spojených Státech.

I když columbijský pilot podporuje ideu amerického týmu připojujícího se ke startovnímu poli, věří, že jeho továrna se musí nacházet v Evropě.

„Jestli chce ten tým postavit tady ve Státech, tak si myslím, že je absolutně šílený,“ řekl Montoya během závodního víkendu IndyCar v Long Beach.

„Nemůžete ho vlastně ani označit za šílence, protože to prostě nedává žádný smysl. Nepřemluvíte lidi z Anglie, aby se přestěhovali do Severní Karolíny.“

Vítěz sedmi velkých cen formule 1 také varoval před odstěhováním se Formule 1 pryč z Evropy, vzhledem k tomu, jak se snaží rozpínat přes celou zeměkouli.

„Myslím, že Formule 1 musí být opatrná, aby příliš nevyřadila Evropu,“ řekl pilot. „Je to místo, kde jsou původní fanoušci, kde jsou fanoušci aut. Nechcete stále utíkat z Evropy.“

„Jsem si vědom toho, že jinde dostanou více peněz, ale zkuste si představit, že kvůli tomu zruší Velkou cenu Británie, nebo Španělska.“

„V Evropě se jede mnoho velkých závodů a to nechcete zkazit.“

Všechny současné týmy mají základnu v Evropě a to i přesto, že například Caterham či Force India jsou oficiálně asijské týmy.

Absolutní většina týmů má základnu v Anglii (Red Bull, Mercedes, Force India, Caterham…) a zbytek je roztroušen po zbytku Evropy (například Ferrari – Itálie či Sauber – Švýcarsko).

Sdílejte na:
Zavřít