Závod Šampionů zrušen

Závod Šampionů zrušen

Tradiční Závod Šampionů (Race of Champions), pořádaný na konci každého roku, je zrušen, kvůli civilním nepokojům v Thajsku.

Závod, který byl naplánován na konec prosince, musel být zrušen kvůli bezpečnostním obavám, kvůli nedávným nepokojům v Thajsku, kde demonstranti chtějí odstoupení premiérky vlády. V posledních dnech dokonce došlo na násilné střetnutí v ulicích mezi demonstranty a policií.

„Sportovní Autorita Thajska a organizátoři 2013 Race Of Champions se rozhodli oznámit, že plánovaná akce se nemůže v původním plánovaném termínu 14. a 15. prosince uskutečnit kvůli současné politické situaci v Bangkoku,“ stojí v oficiálním prohlášení.

„Naše myšlenky jsou nyní s thajským lidem během této složité situace a přejeme si, aby bylo brzy nalezeno mírové řešení.“

„Závod Šampionů byl pořádán každým rokem posledních 25 let a momentálně zkoumáme možnosti přesunutí závodu na jiné datum a chceme zopakovat loňský úspěch.“

„Fanoušci, kteří si už zakoupili lístku na letošní závod, by měli kontaktovat Thai Ticket Major, nebo jejich agenturu kvůli dalším informacím a finanční náhradě.

Závodu se letos měli zúčastnit bývalí jezdci Formule 1 David Coulthard, Karun Chandhok, Narain Karthikeyan, Michael Schumacher. Účast dále přislíbili i Mick Doohan, Mattias Ekström, Tom Kristensen, Fabio Lemier, Sebastien Ogier, Jamie Whinecup, Felix Baumgartner a Susie Wolff, testovací pilotka Williamsu, která se měla stát první ženou v Závodě Šampionů.

Sdílejte na:
Zavřít