Marussia vítězem na konci pole

Marussia vítězem na konci pole

Tým Marussia tentokrát ustál nátlak konkurenčního Caterhamu a udržel si tak desátou pozici v poháru konstruktérů. Marussia díky tomu získá prémii 10 milionů liber, poslední Caterham nedostane nic.

Ruský tým vstoupil do letošní sezony se dvěma nezkušenými nováčky Chiltonem a Bianchim. Konkurenční Caterham přetáhl z Marussie Pica a vedle něj posadil taktéž nezkušeného pilota, Gieda van der Gardeho z Nizozemí.

Během rušné VC Malajsie, kdy byly vozy Marussie oproti zelené konkurenci z Caterhamu o něco málo rychlejší, se podařilo talentovanému juniorovi Ferrari, Julesi Bianchimu, probojovat na 13. pozici, čímž zajistil svému týmu desáté místo v poháru konstruktérů. Od té doby již žádný z vozů Marussie nebo Caterhamu na tuto příčku nedosáhl, a tak zůstala do konce sezony lepší Marussia, která tak dostane pro tým velmi důležitou prémii 10 milionů liber. Caterham, který tuto prémii získával v předešlích třech letech, nedostane za letošní rok nic.

Připomeňme, že v loňském roce dosáhla Marussia 2x na dvanáctou pozici a během posledního závodního víkendu jel Timo Glock s Marussií těsně před koncem závodu na bodech. Po kolizi však musel ze závodu odstoupit. Jeho kolega Pic neubránil v posledních kolech před Petrovem z Caterhamu svou jedenáctou příčku, a tak nakonec získal peníze Caterham.

Marussii pomohou tyto získané peníze přežít v příští sezoně, která bude díky novým regulím finančně velmi náročná.

Sdílejte na:
Zavřít