Vettel napomenut za donuty

Vettel napomenut za donuty

Sebastian Vettel byl komisaři napomenut za předvedení takzvaných ,donutů‘ po výhře Velké ceny Indie a jeho čtvrtého mistrovského titulu.

Po získání vítězství v nedělním závodě se Vettel přidal na list velikánů Formule 1, když se stal teprve čtvrtým čtyřnásobným mistrem světa.

V euforii chtěl závodník Red Bullu oslavovat, a tak předvedl divákům na hlavní tribuně pár donutů, které publikum řádně ocenilo.

Nicméně kvůli tomu si vysloužil pozvání do kanceláře komisařů, kterým se toto počínání nelíbilo. Šéf Red Bullu Christian Horner řekl, že doufá, že si komisaři s Vettelem pouze promluví a nebudou z toho dělat nic velkého.

„Myslím, že si s ním jenom promluví,“ řekl Horner.

„Byl bych zklamán, kdyby byl nějak potrestán, protože vyhrát mistrovství světa a ukázata divákům trošku show je pro Formuli 1 skvělé.“

„Byla by škoda potrestat nebo penalizovat někoho za takovou věc. Ale to se snad nestane.“

Němec nakonec však dostal od komisařů napomenutí a tým Red Bull obdržel pokutu 25 000 eur.

„Pilot selhal k okamžitému dostavení do pozávodního parc ferme, čímž porušil článek 43.3 Sportovních Regulací FIA Formule 1,“ stojí v oficiálním prohlášení od komisařů.

„Díky speciálním okolnostem komisaři přijali vysvětlení pilota. Tým však selhal v dostatečném navedení svého pilota přímo do pozávodního parc ferme.“

Sdílejte na:
Zavřít