Rosberg shání ukradenou helmu

Rosberg shání ukradenou helmu

Nico Rosberg oznámil, že během Velké ceny Německa mu byla uprostřed sobotní noci přímo z garáže ukradena jeho helma.

Pilot Mercedesu na své osobní stránky umístil článek, ve kterém informuje o tom, že během závodního víkendu v jeho rodném Německu na Nürburgringu mu přímo z garáže byla ukradena jeho helma Schuberth neznámým mužem, který se do garáže dostal neznámo jak.

„Ahoj všichni,

Při Velké ceně Německa v 1:51 ráno mi byla ukradena má závodní helma z hlídané garáže týmu. Koukněte se na fotky z bezpečnostních kamer FIA a dejte nám prosím vědět, jestli helmu naleznete k prodeji na ebay, nebo kdekoli jinde. Nikdy jsem nikomu nedal mou originální závodní helmu, takže pokud jí uvidíte, dejte mi vědět. Díky.

Nico.“

Do článku vložil dvě následující fotografie, které muže zachycují přímo při činu:

Originální závodní helmu může člověk poznat především podle výrobních a registračních značek na zadní straně helmy a podle dvou štítků FIA. Nico Rosberg do článku vložil i tato čísla jeho helmy Schuberth.

Helma má registrační kód R-NR 074/02-13, štítek SNELL měl na sobě kód ST 270141, zlatý FIA štítek AH04248 a bílý FIA štítek Nr. 134.

Pilot Mercedesu se však nevyjádřil, proč s veřejným oznámením přišel až nyní, avšak předpokládá se, že to bylo kvůli probíhajícímu soukromému vyšetřování, které by veřejné oznámení mohlo narušit.

Většina odborníků na F1 se shoduje na tom, že tento incident je závažným selháním ochranky v paddocku Nürburgringu, která by do garáže k vozům v Parc Ferme neměla pustit nikoho nepovolaného.

Sdílejte na:
Zavřít