Alonso: Můžeme bojovat o šampionát

Alonso: Můžeme bojovat o šampionát

Po dominaci Ferrari ve Španělsku Fernando Alonso věří, že s Ferrari má na to získat titul.

Hned po startu se Španěl probojoval na třetí místo po předjetí Kimiho Räikkönena a Lewise Hamiltona a po prvních pit stopech předjel Sebastiana Vettela a s DRS poté i Nica Rosberga. Od té doby jel jízdu na jistotu a pomalu zvětšoval své vedení. Po 66 kolech dojel do cíle s pohodlným náskokem na Kimiho Räikkönena a s ohlušujícím jásotem fanoušků.

„Bylo to velmi emotivní a fanoušci velmi pomohli, protože cítíte tu podporu od každého,“ řekl jednatřicetiletý vítěz Španělské VC. „Každý člen týmu se postaral o každý detail, protože jsme před našimi fanoušky chtěli předvést perfektní výsledek. To jsme udělali a jsme šťastní a samozřejmě chceme, aby to takhle i pokračovalo.“

Alonso vítězství slavil i máváním španělskou vlajkou (zdroj: news168.co.uk)

Dvojitý mistr světa z let 2005 a 2006 doufá, že Španělsko bude základem pro jeho boj o šampionát. Díky výhře a špatnému výsledku Lewise Hamiltona se dostal na třetí místo za Fina Kimiho Räikkönena o 13 bodů a o 17 bodů za lídra šampionátu Vettela.

„Nic se ale nemění. Zatím to bylo pouze pět závodů a občas jsme měli dobrý závod a jindy špatný. V pár závodech jsme měli problémy, které nechceme, aby se opakovali. Ale víme, že máme skvělé auta a můžeme bojovat o šampionát,“ dodal Španěl.

Sdílejte na:
Zavřít