Grosjean doufá v podobné výsledky i nadále

Grosjean doufá v podobné výsledky i nadále

Po letošním prvním umístění na stupních vítězů Romain Grosjean věří, že tlak na jeho osobu a výsledky ustoupí a on tak bude moci podobný úspěch brzy zopakovat.

Ačkoli pilot Lotusu bodoval ve všech závodech letošní sezóny, ve většině z nich zůstával ve stínu stájového kolegy Kimi Räikkönena.

Zatímco finský závodník bojoval na prvních pozicích a v Austrálii si dojel pro vítězství, Romain se potácel spíše ve druhé pětce a bojoval o poslední bodované pozice.

V Bahrajnu francouzský jezdec opět skončil za stájovým kolegou Räikkönenem, tentokrát to ale bylo za mnohem lepších okolností. Grosjean v závěru předvedl stíhací jízdu a dostal se před Paula di Restu na třetí příčku.

Francouz nyní věří, že právě dnešní výsledek je jen základ pro další úspěchy v letošním ročníku.

„V prvních třech závodech jsme sice byli konkurenceschopní, ale ne na pozicích, kde bychom chtěli být,“ přiznal po nedělní Velké ceně Bahrajnu Romain Grosjean.

„Na voze jsme udělali velké množství práce a až dnes se ukazuje, jako moc konkurenceschopní dokážeme letos být. Naše strategie je oproti ostatním týmům pravidelně odlišná, ale podle všeho na tom nejsme úplně špatně, snad se budou podobné výsledky brzy opakovat,“ dodal.

Bez zajímavosti není ani to, že Kimi Räikkönen (v závodě druhý) odstartoval do Velké ceny až devátý, Grosjean dokonce jedenáctý. Nakonec z toho bylo ale umístění obou pilotů na stupních vítězů.

Sdílejte na:
Zavřít