Claire Williamsová byla jmenována zástupkyní šéfa Williamsu

Claire Williamsová byla jmenována zástupkyní šéfa Williamsu

Frank Williams, šéf a zakladatel týmu Williams, jmenoval svým zástupcem Claire Williamsovou, svoji dceru.

To také znamená, že až se legendární Frank Williams rozhodne odejít do důchodu, jeho místo převezme právě jeho dcera. Po Moniše Kalterbornové, šéfce týmu Sauber, to bude druhá žena v takovéto pozici.

„Věřím, že budoucnost týmu leží v extrémně bezpečných rukách,“ řekl Frank Williams. „Za poslední dekádu Claire pracovala pro tým neúnavně a její znalost sportu a vášeň pro něj je nezpochybnitelná a jsem na to hrdý. Prokázala se jako jeden z nejklíčovějších prvků v našem týmu.“

Claire už pro Williams pracuje přes deset let a k vedení týmu se připojila minulý rok na pozici ředitelky reklamního oddělení. Tuto funkci bude zastávat i nadále. 

Oznámení mělo proběhnout už před začátkem sezony, ovšem kvůli smrti Ginny Williamsové, manželky Franka a matky Clair, bylo oznámení odloženo.

„Byl to smutný měsíc pro mojí rodinu i celý tým Williams kvůli smrti mé matky, ale musíme se nyní soustředit na sezonu a budoucnost,“ vyjádřila se sama Clair. „Vyrostla jsem v prostředí motorsportu a učila jsem se od jednoho z nejlepších šéfů Formule 1 a cítím se plně připravena na tuto novou výzvu. Vím, že každý v týmu ze sebe vydává maximum a jsem odhodlaná dostat tým zpět na vrchol společně s nimi,“ dodala dále.

 

Sdílejte na:
Zavřít