Scuderia Toro Rosso uvedla STR8

Scuderia Toro Rosso uvedla STR8

Stáj z Italksé Faenzy uvedla den před zahájením předsezóních testů v Jerezu svůj letošní monopost nesoucí označení STR8. S novým vozem budou letos závodit Jean-Éric Vergne a Daniel Ricciardo.

Letošní monopost italského týmu, který má stejného majitele jako mistrovská stáj Red Bull, je přepracovaný loňský vůz STR7. Od svého předchůdce se liší především přední část. Italský Monopost disponující motorem Ferrari má také jako většina letošních vozů překrytý hrb na přídi.

Podle vedení stáje je sice hlavní prioritou vůz pro příští sezónu, který bude stejně jako vůz domovské stáje z Rakouska osazen motory Renault, ale letošní ambice jsou nemalé: šesté místo v poháru konstruktérů. Tým si od vozu hodně slibuje a věří, že úsilí vyvinuté při jeho stavbě letošního vozu nebylo zbytečné.

S letošním STR8, jenž má na svědomí bývalý technický šéf Sauberu James Key, budou závodit Francouz Jean-Éric Vergne a stralan Daniel Ricciardo. Role testovacího pilota se ujal mladý portugalský talent António Félix da Costa.

 

 

 

 

 

Sdílejte na:
Zavřít