Angažování Alonsa a Vettela do jednoho týmu je nepravděpodobné, tvrdí Ferrari

Angažování Alonsa a Vettela do jednoho týmu je nepravděpodobné, tvrdí Ferrari

O možném přesunu supertalenta Sebastian Vettela do italského Ferrari se spekuluje již několik měsíců, poslední neoficiální spekulace hovořily o tom, že se Němec k týmu z Maranella připojí v roce 2014. V jednom z posledních prohlášení to ale vedení Ferrari zcela dementovalo.

Již od loňského léta se spekuluje o tom, zda-li se Sebastian Vettel v průběhu své závodnické kariéry stane součástí italského Ferrari. Z jednotlivých vyjádření prezidenta týmu Luca di Montezemola také nejsme příliš moudří, v říjnu totiž řekl, že si nedovede představit dva kohouty v jednom kurníku, čímž narážel na to, že angažování Fernanda Alonsa a Sebastiana Vettela v jednom týmu je nereálné. Jenže o dva měsíce později se pro britský Autosport nechal slyšet, když schopnosti německého závodníka do nebes vychvaloval.

Nedávno ale médiím poskytl další rozhovor, ve kterém opět vyloučil, že by Sebastian Vettel pro Ferrari někdy v blízké budoucnosti závodil. „Myslím si, že angažování Sebastiana a Fernanda do jednoho týmu není v blízké budoucnosti reálné,“ řekl di Montezemolo.

Podle zdrojů blízkých italskému Ferrari bylo jedním z přání Fernanda Alonsa v nové smlouvě to, že vedle něj nebude závodit Sebastian Vettel, tuto informaci ovšem ani jedna strana oficiálně nepotvrdila. Ačkoli německý závodník kdysi potvrdil, že sbírat úspěchy ve Formuli 1 s Ferrari bylo vždy jeho největším snem, po zisku třetího mistrovského titulu v řadě se nechal slyšet, že k opouštění rakouského týmu nemá v současné době žádný důvod. Na to, jakým směrem se tedy bude budoucnost šampióna z let 2010 – 2012 vyvíjet, si budeme muset ještě počkat.

Sdílejte na:
Zavřít