Ferrari představilo vůz F138

Ferrari představilo vůz F138

Nový vůz Ferrari měl být sice představen až o půl jedenácté, nicméně první snímky nového vozu se na internet dostaly o několik minut dříve. Jak tedy bude nové Ferrari vypadat?

V Maranellu byl dnes představen vůz Ferrari F138, ve kterém bude v sezóně 2013 závodit Fernando Alonso a Felipe Massa. Označení vozu se skládá z roku 2013 a počtu válců, kterých je 8. První snímky nového vozu se dostaly na svět několik minut před začátkem oficiální prezentace, odborníci se na sociálních sítích shodují, že představení italská stáj nezvládla, nejenže se fotografie nového vozu objevily na internetu ještě před oficiálním představením, přímý přenos představení monopostu na internetu byl vzhledem k nízké kvalitě obrazu nekoukatelný.

Ferrari potvrdilo, že zatímco jedna část inženýrů pracovala na voze pro rok 2013, druhá skupina připravuje monopost pro ročník následující. „Po designové stránce se jedná o vůz velmi podobný tomu loňskému, chceme z loňského vozu vytěžit naprosté maximum pro přípravu toho nového,“ uvedlo vedení italské stáje. „Ferrari se v minulé sezóně mohlo pyšnit především skvělou spolehlivostí, na tom chceme stavět i v roce 2013,“ dodalo.

Sdílejte na:
Zavřít