Scorpion Racing letos asi závodit nebude

Scorpion Racing letos asi závodit nebude

Severoameričtí investoři mají zájem vstoupit se svou stájí do Formule 1.

Včera se objevily informace, že ještě letos uvidíme na startu velkých cen dva nové vozy americké stáje s pracovním názvem Scorpion Racing. Tým měl v plánu závodit s modifikovanými monoposty HRT z roku 2012 a převzít zbytky po zmíněné stáji. To by znamenalo, že by sice letos byli pravděpodobně bezkonkurenčně nejhorší, ale mohli by získat cenné zkušenosti pro stavbu monopostu pro rok 2014.

Bernie Ecclestone, který tomuto projektu hodně fandí a přál by si vozy Scorpion Racing vidět ještě letos na startu Velkých cen však uvedl, že je pro tuto stáj bohužel nejspíš pozdě, neboť FIA startovní list uzavřela na konci listopadu loňského roku.

Bernie v uplynulých dnech vedení připravované stáje napsal, že pokud již vlastní zbytky po HRT, mohou se zúčastnit letošní sezóny. K tomuto převzetí by však mělo pravděpodobně dojít až v pátek.

Před začátkem sezóny 2010 měl o vstup do Formule 1 na poslední chvíli zájem srbský podnikatel Zoran Stefanovič se svou stájí Stefan GP, která odkoupila monopost Toyoty pro sezónu 2010. Ani jeho snaha však nevyšla i přes to, že se svým týmem připraveným závodit přijel na úvodní Velkou cenu Bahrajnu.

Sdílejte na:
Zavřít